Språk/Languages/Sprache/Langues:
Norsk English Deütsch Francais
Du er her: Hovedside > Nyheter >
Nyhetene under er fra vår samarbeidspartner www.campingnorge.no

Michelin stjerne til Kroatia

Publisert: 26. March 2017

Restaurang Monte i Rovinj har nylig fått Kroatias førsta Michelin stjerne. Stikkordene er utsøkt vin, hvit trøffel og høykvalitets olivenolje. Får du vann i munnen og skal til Kroatia kan et besøk her bli et høydepunkt.

Ifjordfjellet - Norges vakreste vei

Publisert: 24. March 2017

Fylkesveg 98 over Ifjordfjellet får Vakre vegers pris for 2016.
- Ifjordfjellvegen er et fremragende eksempel på hvordan driftshensyn kan omsettes i en nennsomt lagt ny veilinje, der overordnede hensyn til vinterdrift kombineres med en følsomhet for landskapets storlinjete bevegelser. Vegens linjeføring gir et godt avstemt møte mellom vegtekniske krav og det åpne landskapet, forteller juryleder Ola Bettum fra Norske landskapsarkitekters forening NLA.

Knaus Travelino 2017: Lett som en fjær

Publisert: 13. March 2017

Den første utgaven av den kjempelette campingvogna skulle lages av papp. Den kom aldri i produksjon. Men Knaus ga ikke opp ideen og ønsket om å revolusjonere tradisjonell byggeteknikk. Nå er superlette Travelino en realitet - og klar for produksjon.

Tabbert 2017: Slide out-vogn

Publisert: 8. March 2017

Ny serie og justeringer på flere modeller for 2017-sesongen er blant nyhetene fra Tabbert. Men mest imponerende elegante er Cellini med slide out.

Kroken investerer 15 millioner og åpner nytt caravanverksted i Åndalsnes

Publisert: 6. March 2017

Stadig økende salg og økte markedsandeler har gjort at Kroken Caravan Åndalsnes har vokst ut av lokalene sine. Nå investerer Kroken-konsernet hele 15 millioner i nytt caravanverksted for å kunne bistå kundene på en trygg og effektiv måte, forteller selskapet i en pressemelding.

Bynær bobilparkering i Kristiandsand

Publisert: 3. March 2017

I serien bynær bobilparkering som ruller og går i vår søsterpublikasjon, magasinet Bobil & Caravan, er turen kommet til Kristiansand. Les hele saken i utgave 2-2017, og se filmen her!

Niesmann+Bischoff 2017: Årets høydepunkt

Publisert: 28. February 2017

Det er ingen tvil om hva som er den største nyheten i 2017. Niesmann Smove med ambisjoner om å skape en helt ny klasse bobiler: Halvintegrert liner.

Morelo 2017: Top-of-the-line liner

Publisert: 23. February 2017

På CMT-messen i Stuttgart i vinter varslet Morelo en splitter ny gedigen liner. Nå er den nye Morelo Empire Liner her!

Mobilvetta 2017: Design-italieneren

Publisert: 20. February 2017

Mobilvetta leverer italiensk design med gode og spennende løsninger. De fortsetter å utvikle sin K-yact modell som åpenbart flørter med båtfolket og gir umiddelbare assosiasjoner til sjølivet.

McLouis 2017: Svensk storselger

Publisert: 17. February 2017

En av Sveriges mest solgte bobiler er italienske McLouis. Merket er ikke på langt nær så populært i Norge men importør Løviknes Caravan har fått med seg en av landets største aktører, Arve Opsahl AS, for å få fart på salget.

Malibu 2017: Malibu er klar for Norge

Publisert: 14. February 2017

Carthagos lillebror Malibu har høye ambisjoner, og fikk sin norgespremiere på høstens Caravanmesse hvor de viste frem både integrerte og halvintegrerte modeller.

Veiviseren

Publisert: 9. February 2017

- Jeg trives best på landeveien, og har aldri hatt noe sans for hotell. Den beste måten å oppleve Europa på er med bobil, smiler Mette Ilstad. Nå skal norske bobilister få glede av hennes lange reiseerfaring i det nystartede firmaet bobilreiser.com.

Verkstedkunder er vip-kunder

Publisert: 8. February 2017

I morgen 9. februar åpner Askjems Camping-Center dørene til bransjens første VIP-Lounge for verkstedkunder i Norge. VIP-rommet er et sted der Askjems-kunder som har bobilen eller campingvognen inne til reparasjon eller vedlikehold, kan slappe av mens de venter. Åpningen er resultatet av et tydelig behov i markedet, heter det i en pressemelding fra forhandleren.

Bynær bobilparkering i Tønsberg

Publisert: 30. January 2017

Tønsberg er Norges eldste by. Og kommunen ønsker alle turister velkomne, og de meg bobil:
- Vi ønsker at alle besøkende skal føle seg velkommen i byen vår. Tidligere har vi hatt litt dårlig samvittighet for de med bobil, men nå har vi tatt grep, forteller informasjonssjef Jan Petter Bergan i Tønsberg kommune.

Ny Camp-let importør i Norge

Publisert: 26. January 2017

Fra første september blir det ny importør av den danske telthengeren Camp-let i Norge. Frem til nå har fabrikken hatt en egen salgsrepresentant for Norge, men fra i høst av blir det Norsk Isabella AS som overtar importansvaret.

Hobby til Hønefoss

Publisert: 23. January 2017

Forhandleren Bil & Caravansenter as på Hønefoss ble i høst overtatt av Campinggården i Drammen. Terje Thomte, som har eid og drevet selskapet fra oppstarten blir med videre på satsingen som vil hete Campinggården avdeling Hønefoss. Campinggården er Norges eldste forhandler og vil begynne å selge Hobby i Hønefoss.

LMC 2017: Mange variasjonsmuligheter

Publisert: 13. January 2017

Tyske LMC satser knallhardt på det norske markedet og tar grep både med nye produkter og ny importør.

Laika 2017: Status quo

Publisert: 11. January 2017

Det er kun et halvt år siden Laika innviet sin nye fabrikk. Det er nok hovedgrunnen til at produsenten ikke har så mange nyheter for 2017-sesongen.

La Strada 2017: Spesialisert

Publisert: 8. January 2017

La Strada er en liten spesialisert bybobil produsent med 46 ansatte og 325 enheter i året. I år fyller selskapet 30 år, og på menyen står det seks Avanti, to Regent og to Nova-modeller på programmet.

Knaus 2017: Ny skreddersydd modell

Publisert: 5. January 2017

Spesielt tilpasset det norske markedet er nye Knaus Südwind Scandinavian edition. Ikke unaturlig er det vinteregenskaper som er forbedret på denne modellen.

Karmann 2017: Mye kreativitet

Publisert: 30. December 2016

På Karmann Mobils pressevisning for 2017-nyheter var det lite direkte nyheter. Men det trengs ikke heller med et av markedets mest kreative modellutvalg.

Kabe 2017: Medvind

Publisert: 27. December 2016

Svenske Kabe har mer å gjøre enn noen gang, og produsenten gjør det meget bra for tiden. Også med å produsere bobiler.

Kabe 2017: Godt fornøyd

Publisert: 24. December 2016

Det er ingen tvil, Kabe er fornøyd med seg selv. Salgsoppgang og presentasjon av det de selv mener er deres sterkeste modellprogram noensinne.

Itineo 2017: Rimelig helintegrert

Publisert: 21. December 2016

På ti år har franske Itineo klart å bli en populær utfordrer til mange av de mer etablerte produsentene i Europa. Itineo har funnet sin lille nisje og er tro mot sin visjon om å tilby en helintegrert bobil til en rimelig penge.

Hymer 2017: Tungt fokus

Publisert: 18. December 2016

I fjor var Hymers største nyhet kort og lett. I år benytter de modellskiftet til å forsterke sitt utvalg på tunge premium-modeller.

Hobby 2017: Satser på baderommet

Publisert: 14. December 2016

Hobby er den campingvognprodusenten som selger suverent flest vogner på det norske markedet. Men markedsandelene har de siste årene falt. Nå oppgraderes flere av de sju seriene med en ny interiørløsning med stort bad.

Hobby 2017: Mangler ikke på utvalget

Publisert: 11. December 2016

Hobby har de siste årene slitt med å bli vurdert som en like attraktiv bobilprodusent som vognprodusent. På vognsiden har Hobby hatt eventyrlig høye markedsandeler i mange år. Foran 2017-sesongen satser de på bobil, og det vil ikke stå på valgmulighetene med hele 23 bobilmodeller på menyen.

Knaus 2017: Feirer - og ser fremover

Publisert: 7. December 2016

2016 har vært et av de beste årene til Knaus. Nå investerer de 15 millioner euro i nye produksjonslokaler i Nagyoroszi i Ungarn. Her er det spesielt forskningsavdelingen som har fått nye ressurser.

Globe-Traveller 2017: Nykommer

Publisert: 1. December 2016

Bybobiler er ingen storselger i Norge, men på kontinentet er dette segmentet i kraftig vekst. En av aktørene som nå satser her i landet er polske Globe-Traveller.

Vinterlig inspirasjon fra Bobil & Caravan

Publisert: 28. November 2016

Campingnorges søsterpublikasjon heter Bobil & Caravan og er et magasin med åtte ordinære utgivelser i året. Nå er årets siste utgave av magasinet Bobil & Caravan distribuert til våre lesere og i løssalg hos Interpress.

Frankia 2017: Smart kjøkken

Publisert: 27. November 2016

Den finurlige produsenten Frankia går sine egne veier. I år på kjøkkenet.

Nyttige tips på YouTube

Publisert: 23. November 2016

Adria er en av produsentene som satser aktivt på nye medier. Med sin egen YouTube-kanal for Norge og Sverige er det mye informasjon og inspirasjon å hente i produsentens videoer.

Eura Mobil 2017: Detaljer som teller

Publisert: 19. November 2016

Det er ingen tvil om at årets høydepunkt fra Eura Mobil er Integra 695QB. Den nye utgaven av bilen har dobbeltseng, Alde-varme og et nytt lyst og innbydende interiør - inspirert av sveitsisk hyttekultur.

Slik lager du din egen DAB-antenne

Publisert: 16. November 2016

DAB+ krever en egen antenne, du kan ikke bruke din gamle FM-antenne. Det er kjempeviktig for et godt digitalradiomottak at antennen er god. Tester vi har gjort viser at om du har en bobil eller campingvogn i glassfiber er den mest effektive antennen en du enkelt kan lage selv. Og oppskriften får du her!

Gode DAB-antenner for bobil og campingvogn

Publisert: 14. November 2016

Campingnorges søsterpublikasjon, magasinet Bobil & Caravan, har utført praktiske tester av ulike DAB-antenner i en bobil. Konklusjonen er klar: Det er store forskjeller, men den beste antennen gir godlyd selv i de dypeste daler!

Elnagh 2017: Rimelig designmodell

Publisert: 8. November 2016

Italienske Elnagh presenterer en prisgunstig modell med sin Baron 73. Den moderne enkeltsengmodellen er også utstyrt med senkeseng.

Detleffs 2017: To serier fornyes

Publisert: 31. October 2016

Campingvognseriene Nomad og Camper kommer i helt nye utgaver for 2017-sesongen. Mellomklasse-seriene blir fornyet og får nye interiørløsninger.

Dethleffs 2017: Tallet er tre

Publisert: 28. October 2016

Dethleffs har fokusert på tre serier når de skal fornye seg for 2017-sesongen: To nye modeller i Trend, samt totalfornyet Globebus- og Magic-serie.

CI og RollerTeam 2017: To italienske høydepunkt

Publisert: 25. October 2016

RollerTeam Granduca 284TL og CI Riviera 82XT er to modeller som produsenten har store forventinger til på det norske markedet.

Carthago 2017: Forskjellen ligger i detaljene

Publisert: 22. October 2016

Det er ingen prangende nyheter for 2017-sesongen fra Carthago. I stedet har de gått i dybden og tatt tak i mange små detaljer.

Challenger 2017: Halvintegrert-spesialisten

Publisert: 19. October 2016

Challenger har bobiler i mange klasser. Likevel er 80 prosent av deres totalt 37 modeller under sju meter og halvintegrerte. Det er spesielt i dette segmentet Challenger har sin styrke. Og 2017 modellene er intet unntak med flere spennende nyheter på gang.

Bürstner 2017: Satser på familier

Publisert: 16. October 2016

Det er ingen store endringer for neste sesong fra Bürstner. Men den norske importøren Kroken vil fortsatt ha mye fokus på sin Nordic serie, som tilbyr opptil sju soveplasser.

Bürstner 2017: Kraftig økning

Publisert: 13. October 2016

Tyske Bürstner har for tiden medvind, og presenterte som en av få produsenter en helt ny modellserie for 2017-sesongen: Lyseo.

Benimar 2017: Godt etablert

Publisert: 10. October 2016

Totalt produserte Benimar i fjor 1800 bobiler, noe som volummessig absolutt plasserer de på kartet som mellomstoreprodusenter. Tre av fire bobiler ble eksportert.

Bynær bobilferie i Egersund

Publisert: 7. October 2016

Campingnorges og Bobil & Caravans medarbeider Dag W. Grundseth har i mange år reist på kryss og tvers i Norges land som fotojournalist. I sommer har han kjørt kystveien med sin bobil og stoppet på bynære parkeringer. Til sammen kommer det reportasjer fra 12 byer langs vår kystlinje i kommende utgaver av magasinet Bobil & Caravan.

Volumprodusenten vokser

Publisert: 28. September 2016

Hele 11 000 enheter produserte Adria i fjor. Den slovenske produsenten har ikke hatt et så godt økonomisk resultat siden 2007, heller ikke større markedsandel enn dagens 6,3 prosent.

Citroën som basisbil

Publisert: 25. September 2016

Adria har tre nivåer med utstyr, i stigende rekkefølge: Axess, Plus og Supreme. På 2017-modellene leveres det enkleste utstyrsnivået Axess på Citröen chassis. Det gjøres for å enda tydeligere skille mellom nivået, men unntaket er Sonic-serien.

Designfreak

Publisert: 22. September 2016

En viktig årsak til at Adria har lykkes så godt er deres fokus på pris og funksjon. Deres nye Sonic-serie viser at produsenten også kan mye om design og luksus-følelse.

Fint besøk med gode nyheter

Publisert: 16. September 2016

I dag besøkte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Caravanmessen på Lillestrøm og hadde gode nyheter: Nå kan også bobiler over 3,5 tonn kjøre i lovlig fartsgrense opp til 110 km/t.

Caravavanmessens beste stands

Publisert: 16. September 2016

I dag kåret juryen de to beste standene på årets caravanmesse, og vinnerne ble Knaus-Tabbert gruppen og Kama fritid.

                                                                                                       

Norges Automobil-Forbund • Østensjøveien 14, 0661 Oslo, Norway • Org.nr. NO 944 383 832 NO
Kontakt
Design/backend: Zapp CMS/Termos Media