Verdt å vite

NAF, Norges Automobil-Forbund, er Skandinavias største bilorganisasjon. En av våre målsettinger er å tilby bilistene et godt overnattingstilbud på campingplasser – enten i telt, campingvogn, bobil eller i hytter. Vårt campingsamarbeid heter NAF Camp, og omfatter 153 campingplasser. NAF Camp er landsdekkende og bygger på forbrukernes ønske om tilbud, kvalitet og service. Du er alltid velkommen hos oss. God ferie!

NAF-rabatt

Ved overnatting i telt, campingvogn, bobil etc. får du 10 % rabatt på de ordinære døgnprisene. NB! Rabatten gjelder ikke elektrisitetsavgift og sesongavtaler. Ved hytte- og romutleie får du 5 % rabatt på de plasser som har anført disse symboler i tilknytting til plassen. Rabatten gjelder hele året - dog ikke på allerede rabatterte priser! Ved forhåndsbestilling av plass må du oppgi at du er NAF-medlem for å få rabatt, og gyldig medlems-kort skal fremvises ved ankomst enten du har forhåndsbestilt eller ikke. Et NAF-medlem kan kun kreve rabatt for sin boenhet (telt, campingvogn, bobil, hytte / rom).

På norske veier

Vogntog (bil og campingvogn).
Tillatt kjøretøybredde på riksveiene i Norge er 2,55 m. Største tillatte vogntoglengder på riksveiene i Norge er 18,75 m. Det er få veistrekninger i Norge hvor det er satt restriksjoner til vogntog-lengder. For vogntog (bil og campingvogn) som er lengre enn 12,40 m, må det kontrolleres om det er tillatt å kjøre på de aktuelle veiene. Informasjon om dette kan du få hos Vegmeldingstjenesten på telefon 175 (i Norge) eller (+47) 22 65 40 40.

Innførsel av dyr!

På grunn av faren for bl.a. rabies-smitte og revens lille bendelorm, gjelder svært strenge regler for innførsel av hunder, katter og andre dyr. For informasjon se www.mattilsynet.no evt. ta kontakt med Mattilsynet.

Hytter på campingplasser

Ønsker man å benytte hytter til overnatting, bør man undersøke på forhånd hva de inneholder av utstyr. Det viktigste her er kopper, glass, tallerkener, bestikk, kasseroller og ikke minst sengetøy/-linne. Alle hytter har madrasser. Dersom du har med hund, katt etc., vil vi anbefale at du opplyser om dette ved bestilling/ankomst på den aktuelle plass slik at dette er avklart og i orden. I høysesongen er det en god idé å bestille på forhånd. Postadresser og telefonnummer finner du på nettsidene. Generelt kan sies at hyttene må oppfylle offentlige krav til utleievirksomhet.

NB! Innsjekking er etter kl 14.00 og avreise før kl 12.00.

NB! Vær oppmerksom på at hytter på sesongåpne campingplasser kan være tilgjengelige for utleie hele året på bestilling.

Camping-gass

Du kan kjøpe campinggass hos Circle K og AGA AS som har stasjoner i hele Norge. Se også internett www.linde-gas.no. AGA AS telefon (+47) 23 17 72 00 eller  faks (+47) 22 02 78 04. 

Planlegg turen med NAF

Forslag til kjøreruter finner du i NAF Veibok. Den er både på papir og på nett, www.naf.no. NAF Reiseplanlegger inneholder detaljinformasjon om mange tusen steder i Norge, overnattingsplasser og en mengde turforslag. Med den kan du også planlegge din reise, beregne drivstofforbruk, ta turer uten bomstasjoner og utenfor motorveier. Se reiseplanlegger.naf.no.


Veiskilt

618 Campingplass 
Symbol brukes for campingplasser som er tilrettelagt for telt, campingvogner og bobiler. Plassen kan i tillegg ha camping-hytter. 
621 Bobilplass
Symbol brukes for plasser som har minst 8 plasser som er spesielt beregnet for oppstilling av bobiler, og som ikke er beregnet for oppstilling av campingvogner. Dette kan være særskilte plasser i tilknytting til en campingplass, eller plasser reservert for bobilovernatting i eller i nærheten av bystrøk.
622 Campinghytter
Symbol brukes for steder som driver utleie av campinghytter og feriehus.